Michelle Chavagne

28 jaar oud.  SKJ geregistreerd Jeugd- en Gezinsprofessional, gediplomeerd Paardencoach, dol op dieren en gek met kinderen.

Michelle

Als klein meisje wilde ze maar één ding, zo vaak mogelijk in de buurt zijn van de door haar zo geliefde paarden. Ze wist al jong dat ze van haar liefde voor dieren, later als ze groot zou zijn, ook haar werk wilde maken. En dat is gelukt.

Deze nuchtere Noord-Hollandse rondde na haar VMBO de opleiding Paardenhouderij (Niveau 4) af. Tijdens haar opleiding liep ze stage op een zorgboerderij. Hier maakte ze voor het eerst kennis met de combinatie van werken met kinderen met een gedragsproblematiek- of stoornis en paarden. Het kwartje viel en Michelle wist wat haar te doen stond. Het werd de Hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

De theorie van haar opleiding bracht haar veel kennis bij over de inzet van een grote hoeveelheid methodieken en methoden binnen de hulpverlening aan een kind en het bijbehorende systeem. Wat ontbrak waren methodes of methodieken gericht op de inzet van dieren.

De post-Hbo opleiding ‘Cognitief Coachen met Paarden’ plus de cursus ‘Anders Leren Met Paarden’ volgden en in de tussentijd werd er met veel plezier gewerkt op een zorgboerderij waar ze thuiszittende kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 18 begeleidde. Ze deed er flinke wat ervaring op en werd er nog meer gesterkt in het uit laten komen van haar droom : passende hulpverlening bieden aan kinderen met behulp van het paard.

EQUIPLAN. Want die droom, die is uitgekomen.

goud waard

Michelle: “De vele positieve ontwikkelingen die een paard bij een kind teweeg brengt, geven mij ontzettend veel voldoening en zijn een enorme motivatie. Dat moment dat een kind niet meer met opgetrokken schouders rondloopt, maar met een opgeheven hoofd en een vrolijk gezicht op me af komt. Dat moment is goud waard. Het is de reden dat Equiplan is ontstaan. Het is de reden dat dit werk zo ongelooflijk waardevol is en waarom ik dit werk doe. Het zien blije gezichten, daar word ik weer blij van.”

Niet alleen tijdens haar werk, maar ook in haar vrije tijd wordt Michelle omringt door dieren. De geboren Monnickendamse woont in Heerhugowaard samen met haar vriend, hun hond, twee konijnen, een aantal kippen plus nog een paar geiten.

Haar eigen shetlander staat een paar honderd meter van hun huis op stal met nog een aantal paarden. Hier is ook de paddock waar de trainingen plaatsvinden. Deze paddock is privé eigendom en wordt exclusief en alleen door Equiplan gebruikt.