langdurig support

De persoonlijke begeleiding van Equiplan is erop gericht om kinderen te helpen de dagelijkse hoeveelheid aan binnenkomende informatie te ordenen en er structuur in aan te brengen.

Langdurig support

Steeds meer kinderen hebben een grote behoefte aan structuur in hun leven. De persoonlijke begeleiding van Equiplan is erop gericht om deze, veelal kwetsbare, kinderen gedurende een langere periode te begeleiden zodat zij uiteindelijk zelf structuur kunnen brengen. Met als resultaat een kind dat zelfstandiger en sterker in het leven te staat.

Dagelijks komt er een enorme hoeveelheid informatie op ons af. En die informatie, daar moeten we iets mee. Een groot gedeelte kan gelijk de prullenbak in, een kleiner gedeelte hebben we op een later tijdstip nodig en een nog kleiner gedeelte moeten we direct actie op ondernemen. Deze splitsing en daarmee ordening vindt plaats in je hoofd en gaat vanzelf. Logisch. Toch?

Maar wat als jouw hoofd niet altijd meewerkt? En jouw hoofd al die binnenkomende informatie op één hoop gooit? Dan ontstaat er chaos, is onrust het gevolg en onzekerheid het niet gewenste eindresultaat. Structuur is wat we willen en nastreven. Structuur is de basis voor rust.

De persoonlijke begeleiding van Equiplan is erop gericht om kinderen te helpen de dagelijkse hoeveelheid aan binnenkomende informatie te ordenen en er structuur in aan te brengen. Het bevorderen en/of behouden van zelfredzaamheid staat hierbij centraal.

Het kind wordt begeleid in het toepassen en aanleren van dagelijkse vaardigheden, in het creëren van overzicht, het verwerven van inzicht, zinvolle bezigheden vinden en behouden en nutteloze informatie te vergeten. Structuur verbetert de communicatie stromen vermindert zo stress. En daar gaat het om.

Persoonlijke begeleiding wordt aangeboden met inzet van het paard.